6 mars 2015

Kommunismen har dödat 150 miljoner

"En person som kallar sig "nazist" eller "fascist" är ideologiskt lobotomerad, politiskt pervers och, med all rätt, djupt föraktad. Däremot är det rumsrent i Sverige att kalla sig "kommunist".

Så inleder journalisten, författaren och utlandskorrespondenten Kjell Albin Abrahamsson sin senaste bok "Låt mig få städa klart" där han skriver om kommunister, kryptokommunister och antikommunister. Abrahamsson är antikommunist. En av få i journalistkåren, som annars till största delen består av vänsterfolk som kommunister och miljöpartister.

Boken är en beskrivning av SKP/VPK/V - Sveriges Kommunistiska Parti som blev Vänsterpartiet Kommunisterna och som sedan - när Sovjetunionen och Muren föll - döpte om sig till enbart Vänsterpartiet.

Partiets rötter förskräcker. Det var från början en underavdelning av Sovjets kommunistparti och styrdes och finansierades från Kreml. Den fastighet och kursgård som Vänsterpartiet fortfarande äger betalades en gång i tiden med sovjetiska rubel.

Många "vanliga" röstberättigade som lägger sin röst på vänstern är nog tämligen historielösa. De känner inte till den blodiga ryggsäck som partiet släpar på och likheterna mellan nazismen och kommunismen. Abrahamsson skräder inte orden när han beskriver de svenska kommunisterna och deras hyllning under åren av Lenin och Stalin och diverse totalitära kommunistdikaturer.

Visserligen säger dagens vänsterpartister att de inte är kommunister. Men många är nog fortfarande det i själ och hjärta. Ränderna går aldrig ur. Det finns många kändisar som fortfarande är det, som t.ex. Jerry Williams, Pia Sundhage, Sven Wollter. Andra kända kulturpersoner med vänstersympatier är/har varit Gösta Ekman, Lena Granhagen, Björn Afzelius, Allan Edwall, Mikael Wiehe, Roy Andersson, Henning Mankell, Stieg Larsson m.fl.

Abrahamsson går igenom alla partiledare som SKP/VPK/V har haft från Sven-Lasse Linderot till dagens Jonas Sjöstedt och konstaterar att minst tre av dem har varit tunga alkoholister. Beskrivningen är samtidigt en historik över partiet. Många tokigheter som kommit ur munnarna på partiledarna och andra företrädare för partiet under årens lopp redovisas.

Kommunismen brott mot mänskligheten är ofattbar. Det faktum att Sovjetunionen tillsammans med de allierade besegrade nazisterna gjorde kommunisterna rumsrena. Deras brott sopades under mattan.
Dagens vänsterpartister har inte gjort upp med sitt förflutna på samma sätt som systerpartierna i Norge och Danmark.

Stefan Skott, en av Sveriges främsta experter på kommunismens illgärningar, anser med stöd av utländska forskare att under 1900-talet är kommunismens offer 150 miljoner människor runt om i världen. Med "offer" menas människor dödade i icke krigshandlingar. Siffran kan jämföras med de 40 miljoner människor som dödades under 1900-talets alla krig.

Jag förstår inte hur någon över huvud taget är eller kan kalla sig kommunist. Eller nazist. Likheten är större än skillnaden.

PS. Det ska bli intressant att se om det så kallade Vänsterpartiet kommer att fira sitt 100-årsjubileum 2017. Om man gör det, då har man inte tagit avstånd från sitt förflutna. Tvärtom!


PS. Läs gärna boken. Den finns hos Adlibris: https://www.adlibris.com/se/sok?q=l%C3%A5t+mig+f%C3%A5+st%C3%A4da+klart

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset. Den boken ska jag läsa. Jag läste för ett tag sedan en faktaspäckad bok av Anne Appelbaum "Järnridån" som handlar om länderna bakom järnridån efter kriget, framför allt Östtyskland, Polen och Tjeckoslovakien. Finns på bokrean. En annan bok på bokrean är Åke Ortmarks "Makten och lögnen". Jag har inte börjat läsa denna ännu men jag har tidigare läst en annan intressant bok av Ortmark på 90-talet som hette "De farliga jasägarna". Denna bok cirkulerade bland kollegorna på mitt skattekontor.

    Apropå kommunisternas övergrepp erinrar jag mig en intervju i TV med Gudrun Schyman medan hon fortfarande var partiledare för Vänsterpartiet. Jag kommer inte ihåg vad intervjun handlade om men i slutet fick hon frågan om inte kommunisterna hade gjort sig skyldig till övergrepp med många döda människor som följd. Hon svarade helt kallt: "Men det var ju för den goda saken". Inga följdfrågor ställdes. Sen var intervjun slut. J.L.

    SvaraRadera
  2. Tack för boktipsen! Här är flera lästips: Anne Appelbaums "Gulag". Även "Stalin - den röde tsaren och hans hov" och "Den unge Stalin", båda av Simon Sebag Montefiore. Kirunasvenskarna (svenska kommunister som flyttade till Sovjet) beskrivs av Kaa Enberg i "Förnekelsens folk - svenskarna som drog österut". Slutligen "Stalins hämnd" av Niclas Sennerteg som berättar om Röda arméns våldtäkter i Tyskland i slutet av Andra världskriget.
    PS. 90 % av svenska skolbarn har hört talas om Auschwitz. Lika många har aldrig hört talas om Gulag. Sic!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...