10 mars 2015

Wallströms talesperson är f.d. skatteverkare

I mitten av december förra året fick Erik Boman, som tidigare bl.a. varit pressekreterare vid Skatteverkets huvudkontor i Solna motsvarande jobb hos utrikesminister Margot Wallström.

När Ingemar Hansson blev Skatteverkets chef kastade Erik Boman in handduken, slutade på verket och gick vidare till Svensk Handel. Han blev pressekreterare där i stället.

Jag tror jag vet varför Erik slutade på Skatteverket.

På min tid som informationsansvarig på verket skrev vi på min enhet alltid verkets pressmeddelanden.  Oftast gick de ut till medierna utan kontakt med ledningen. Om ledningen kollade våra texter blev det på sin höjd någon liten textjustering. Ledningen litade på vår kompetens.

Men när nye GD:n Ingemar Hansson  fick se sitt första pressmeddelande från Eriks hand skrevs det om det helt och hållet med rödpenna av Hansson själv. Jag skulle tro att Erik insåg att det inte gick att vara kvar på verket med en sådan detaljgranskande petimäter som högste chef.

Nu har Erik - som den sosse han är - fått ett toppjobb i den politiska maktens innersta. Det måste vara skitkul! Han har fått följa med Wallström på utrikes besök i Helsingfors, FN i New York och nu även på toppmötet med araberna i Kairo. Innan han for till Helsingfors gick han ut till sina vänner på facebook och efterlyste lån av frack, något som han behövde då.

Du kan följa Erik på twitter: https://twitter.com/ErikBoman. I dag har han uttalat sig för TT, vilket framgår av en artikel i Expressen: http://www.expressen.se/nyheter/wallstroms-uttalanden-fordoms-av-ministrar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...