16 januari 2016

Makt korrumperar - så är det bara

Upprördheten är stor över fackförbundet Kommunal, vars ledning skott sig på medlemmarnas bekostnad. Gratisresor, spritfester och mycket annat har kommit upp i ljuset. Lägenheter har delats ut till toppar inom facket och sosseriet. Utrikesministern är en av dem som fått en lägenhet, men som nu sagt upp den för att flytta. Många tvivelaktigheter som retat de underbetalda medlemmarna har förekommit. Suck, säger jag bara.

IF Metall-basen har sagt att sådant inte förkommer i hans fack. Det är ju bra. Men varför har inte LO centralt sett till att röja upp i sina olika föreningar så att sådant här inte ska upprepas igen och igen. Det borde ha skett för länge sedan, redan när den rundmagade transportbasen och masen med rötter från Ludvika gjorde bort sig genom att åka till Francospanien; ett land som facket bojkottade.

Jag tror att all makt korrumperar, oavsett om det är fackpampar eller höjdare inom näringslivet det handlar om. Så har det alltid varit. Förr hade vi adeln som skodde sig på folkets bekostnad. Pampar och korruption finns i alla kulturer och politiska miljöer; det forna arbetarparadiset Sovjetunionen var inget undantag. Så är det bara. Och det kommer att fortsätta.

Därför orkar jag inte bli upprörd över det som nu skett hos Kommunal.

PS. Förr i tiden fick pampar adelskap och ordnar. Det kanske skulle återinföras?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...