26 januari 2016

Hotellägare borde provbo sina rum

Nästan varje gång jag bor på ett hotell hittar jag en del brister i rummet. Det kan vara en lampa som inte fungerar eller att antalet galgar i garderoben är för få. Eller att rummet helt saknar väggkrokar, såväl i rummet som i badrummet. Småsaker, men i alla fall lite irriterande.

På ett hotell i centrala Köpenhamn för flera år sedan kostade det att använda telefonen trots att ingen svarade i andra änden och samtalet uteblev. En annan gång på ett annat hotell hittade jag öppnade små spritflaskor i kylskåpet som fyllts på med vatten. Och på ytterligare ett annat hotell kostade det pengar bara man öppnade kylskåpet trots att man inte nyttjade något av det som fanns därinne.

Förra veckan bodde jag i en lägenhet på ett hotell på Teneriffa, som hade flera brister. Kaffekokaren funkade inte då on-off-knappen inte fanns kvar. Toaletten rann hela tiden. Eluttaget vid köksdelen satt lös. Golvlampans stång satt lös och vinglade hit och dit. Ena fästet på torkställningen på balkongen var trasigt så ställningen hängde på snedden. En benet på nattygsbordet satt lös och kunde ramla av när som helst. Antalet glas, tallrikar, bestick varierade stort, jämfört med grannrummet där våra kompisar bodde. Däremot fanns det många galgar i garderoben och många krokar att hänga kläder m.m. på längs ena väggen. Så allt var inte dåligt.

Sen tycker jag det är dåligt att ta extra betalt för wifi och värdeskåp på hotell. Det är som på charterflyg, där allt utom toalettbesök kostar extra.

Jag hade en arbetskamrat som tillsammans med sin hustru sålde villan m.m. och köpte en fastighet, som tidigare varit en del av ett skolinternat och gjorde om det till ett hotell med ett 25-tal rum. De bodde själva på hotellet. Alla rum hade olika inredning, som de köpt på olika ställen, bl.a. auktioner. Det var mycket hemtrevligt. Deras motto var ungefär så här: "Som hemma, fast borta".

Men de gjorde en sak som många hotellägare borde göra då och då. De bodde nämligen själva en natt i varje rum. På det sättet kunde de upptäcka fel och brister och rätta till dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...