30 augusti 2010

Folkpartiet: Skatteverket ger mycket bra service

Svaret från Folkpartiet på mina frågor om skattefelet och pengar till Skatteverket kom i dag (se tidigare inlägg) och inleds med en ros till Skatteverket:

"Tack för din fråga om Skatteverkets arbete. Skatteverket ger mycket bra service, inte minst för att man tidigt tagit fasta på it-möjligheterna.

Vi prioriterar att fler ska få jobb så att vi får ökade skatteintäkter. Det är enda sättet att garantera service och välfärd i Sverige. ROT-avdraget är en sådan åtgärd där jobb som tidigare betalats svart numer är vita. Andra åtgärder är att arbeta med momsfusket. Om finanserna tillåter om ett par år avser vi att sänka restaurangmomsen. Det är ytterligare en åtgärd för att mer av tjänstesektorn ska bli vit. Det är också ett sätt att förbättra möjligheterna att anställa fler.

Jag kan dessvärre inte ge dig ett konkret svar hur Skatteverket ska arbeta med sin interna organisation och vilka arbetsuppgifter som det ska prioritera. Men statliga verken måste naturligtvis klara sin budget över tid och om det inte går, diskutera med Finansdepartementet vid formulering av det s.k. regleringsbrevet som definierar verkets arbete."

Ett vänligt svar - lite utförligare än det från Centern - och också korrekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...