17 mars 2014

Svenska språket är hotat i Finland!

Svenska språket i Finland är hotat. Det finsknationalistiska partiet Sannfinländarna har hotat och trakasserat svenskspråkiga i Finland och vill dessutom att svenskan inte längre ska vara ett officiellt språk i vårt östra grannland. Vi i Sverige måste ställa upp och skydda den svenskspråkiga befolkningen i västra Finland. På Åland är den 90 % och i Österbotten 50 %. 

När Finland blev självständigt 1917 ville över 90 % av ålänningarna tillhöra Sverige. Men Nationernas Förbund struntade i detta och bestämde 1921 att Åland skulle vara finskt. Ett skamligt brott mot folkets självbestämmande!

En gång i tiden var Östersjön ett svenskat innanhav. Finland och större delen av Baltikum hörde till Sverige. Detta storsvenska rike förpliktigar. Därför bör svensk trupp landsättas på Åland och i Österbotten för att skydda den svenskspråkiga befolkningen.

Svensk television - som kan ses även i Finland - kommer att visa hur den svensktalande befolkningen trakasseras i Finland. Finlandssvenskar har kommit till skada och några har - enligt obekräftade uppgifter - dödats av fascistiska Sannfinländare.

Genom en folkomröstning (som vi administrerar helt och hållet) får befolkningen på Åland och i Österbotten välja om de vill höra till Sverige eller Finland. Två valalternativ ska finnas: 1) Åland och Österbotten ska omedelbart överföras till Sverige. 2) Åland och Österbotten ska på sikt överföras till Sverige.

3 kommentarer:

  1. Invadera snarast för att skydda de svenska intressena!!

    SvaraRadera
  2. Vi hade inte haft en chans! Finland har ett starkt försvar. J.L.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...