4 mars 2014

3-0 till Putin

Putin leder. Han vann 1-0 i Syrien och räddade fejset på Obama, genom att gå med på att ta bort gasvapnen. Sen vann han igen i Sotji, då OS blev en succé utan några problem vare sig med terrorister eller arrangemangen i övrigt.

Och nu har han vunnit 3-0 på Krim och tagit tabbe på USA, Nato och EU som inte kan göra nånting. Om Putin ska knäckas måste EU sluta att köpa hans gas och olja. Då rasar Rysslands ekonomi och Putin blir inte lika omtyckt som han nu tycks vara av sina undersåtar. Men att ställa om EU:s energiförsörjning tar lång tid. Tyskland som skrotat kärnkraften och förlitar sig på Putins energileveranser får det kämpigast.

Det enda positiva med Putin och Krim är att svenska politiker yrvaket har börjat att prata om förstärkt svenskt försvar, framför allt när det gäller Gotland. Då kanske man förser de förrådsställda stridsfordonen där med några fat diesel så att det går att köra dem.

Förarna måste även i fortsättningen flygas in från  fastlandet. Först sa man att det var från Boden men senast saken kommenteras i medierna var det Skövde som gällde. Flygtiden för förarna blir kortare. Även detta är ju höjd beredskap och en positiv utveckling av vårt försvar. Det är bara att tacka och ta emot. Putin månde bäva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...