28 maj 2013

Migrationsverket borde kunna bättre

Jag har tidigare bloggat om förhållandena i den lilla bergslagsbyn Stråssa med 300 invånare som får ta emot 100 asylsökande afghaner och somalier. Snacka om kulturkrock!

Så här går det till: Migrationsverket kör dit med ett gäng asylsökande. De lämpas av utanför en tom radhuslänga och får nycklar till bostäderna där. Sen åker migrationsverket. Det kan vara en fredag. Lägenheterna är sunkiga. Nedslitna, mögliga och fyllda av kackerlackor och vägglöss.

De asylsökande sägs få information om hur man ska uppträda, men det funkar inte. De går på fel sida av landsvägen utan reflexer. De snor andras tvätttider m.m. och uppträder på ett sätt som byborna har svårt att acceptera. Allt detta skapar irritation och de etniska svenskar som bor kvar flyttar därifrån. När en svensk flyttar blir hyresvärden glad för då kan han låta Migrationsverket ta över lägenheten och han får högre hyresintäkt.

Om detta har Stråssaborna vittnat i flera år i kontakterna med kommunen, polisen samt Migrationsverket, som ofta inte vill ställa upp när byalaget har möten. Men nu har även Sveriges Radio haft ett program om de asylsökande i Stråssa. Här är länken: "De sista svenskarna på Sörvägen", P1 dokumentär: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/191688?programid=909

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...