10 oktober 2010

Krabaterna tar för bra betalt


För sex år sedan medföljde jag en seglande båt i Kroatiens skärgård. Då kostade det inte något att lägga till i en gästhamn och nyttja el, vatten, wc och dusch. I Sverige brukar sådant kosta 150-200 kr per natt.

I går kom jag hem från ett nytt seglingsäventyr i den kroatiska övärlden. Även denna gång en vecka med bra väder, men tyvärr för lite vind. Men den här gången var det inte lika gratis att lägga till i en gästhamn.

Nu kostade det bortåt 600 kr för en natt! Det fick vi betala även om gästhamnen saknade wc och dusch. Vid ett tillfälle ville vi bara lägga till för att luncha under ett par timmar men även då ville man ha fullt dygnspris. Självklart är det ok att ta betalt, men det ska i så fall vara vettiga priser.

Men det värsta var nog när vi ankrade upp i en öde vik vid nationalparksön Kornat, norr om Split, för att käka lunch på svaj och bada. Då kom en liten snabbgående gummibåt med två uniformerade parkvakter och krävde oss på 1 000 kr i besöksavgift! (Hade vi lagt oss i en tidigare vik, utanför parken, hade det inte kostat någonting...)

Nä du, Kroatien... ska det vara på detta viset så tror jag du kommer att tappa många turister som vill åka båt hos dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...