7 april 2022

Vi gubbar behöver en stol att sitta på

 Vi gubbar tvingas vanligen följa med våra kvinnor när de ska handla kläder. Det är för att vara smakråd (fast de bryr sig nästan aldrig om våra råd) samt att betala deras inköp. Vi män vet ju alltid direkt vad vi ska ha men en kvinna har inte en susning. Därför tar det lång tid innan ett köp är fullbordat och väntetiden för oss män blir lång och påfrestande.

Det är jobbigt att gå runt i klädbutiken med en kvinna som inte vet vad hon ska köpa. När hon väl vet det så vet hon inte vilken färg eller storlek. Sådana här utflykter är tröttande, framför allt för mig som har ont i både knän och rygg.

Därför brukar jag snabbt kolla om det finns någon stol att sitta på. Det är mycket sällan det finns det i dessa butiker. Varje gång det saknas sittplatser för medföljande makar och män brukar jag påtala det.

Samtidigt föreslår jag att de ska ha några tidskrifter att blädderläsa. Det ska då inte vara modetidningar utan sådana som de flesta män gillar. Se mitt tidigare blogginläg denna dag.

En gång när vi var i London med goda vännerna AN och hennes gubbe GN skulle det handlas på Laura Ashley, en butik helt ointressant för oss män. Men vi kom inte undan.

Tack och lov fanns det en stor skön soffa när man precis kom in i butiken. GN och jag satte oss där medan våra kvinnor botaniserade i butiken i lugn och ro utan att irriteras över oss.

Nu hör det till saken att GN är ganska lång och han somnade i soffan med utsträckta raka ben. Alla som kom in i butiken var tvungna att försiktigt kliva över hans ben utan att väcka honom. Kvinnorna som kom in i butiken log roat och lät honom vara.

Vi män har lätt att köpa kläder då vi vet i förväg vad vi ska ha. Det tar inte många minuter att köpa ett par jeans då vi även ofta vet storleken och färgen.

När min bror var nyförlovad hade hans kvinna tröttnat på hans gråa byxor och mörkblåa clubblazer och uppmanade honom att gå och ekipera sig något nytt.

Han lydde hennes givetvis men förstod egentligen inte varför. När han kom hem med ett par gråa byxor och en mörkblå blazer togs han inte emot med hurrarop direkt.

Sedan dess är alltid hans kvinna med och bestämmer vad han ska köpa för slags kläder.

PS. Apropå mörk kavaj och ljusa byxor är det inget som äldre män bör ha. Då syns nämligen kissfläckar och mjäll allt för tydligt. Bättre med tvärtom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...