16 februari 2018

Nu har det hänt igen: inbrott på torpet

I lördags fick jag ett telefonsamtal från polisen i Örebro. Man hade omhändertagit en man som gått omkring med ett luftgevär märkt med min svärfars namn. Tack vare namnet kunde geväret härledas till vårt torp i Bergslagen.  Jag åkte dit och kunde konstatera att en altandörr och ett köksfönster var trasiga och det var tillstökat inomhus. Suck! Ett nytt inbrott. Det sjätte i ordningen.

En ung man av utländsk härkomst hade kommit gående med ett (luft)gevär över axeln och kommit till en kåk, ca tre kilometer från vårt torp. Han hade knackat på och frågat om han kunde få lite mat då han var hungrig. Han fick ingen mat utan lomade vidare.

Sonen i huset hade sett namnet på kolven på luftgeväret och genast kopplat det till vårt torp. Han ringde polisen som var snabbt på plats och tog hand om mannen och det han hade på sig.

Det var - förutom luftgeväret - en stor kniv, ett tiotal skolidrottsmärken, en nyckel och en pendel till en gammal väggklocka, flera kristallknoppar till kristallkaraffer och lite annat krafs samt en kompass märkt med min frus namn. Allt kom från vårt torp.

Polisen hade honom i förvar över helgen men åklagaren beslutade att han skulle släppas då han inte var brottsbelastad sedan tidigare. 

Polisen säkrade spår

Polisen hade varit på torpet för att säkra spår i form av DNA och fingeravtryck. Nu för tiden kräver åklagarna nästan alltid DNA som bevis. Det räcker inte längre med enbart indicier. När det gäller gärningsmän med utländsk bakgrund krävs nog extra bevis för att inte polisen m.fl. ska misstänkas vara rasistanstrukna. Gärningsmannen kan ju alltid hävda att han hittat grejorna och aldrig varit vid torpet.

När vi kom till torpet såg vi hur tjuven gått till väga. Han hade pulsat i snön över åkern, från landsvägen och fram till vår altan. Där hade han slitit loss en fastskruvad humleholk som han använt för att slå sönder altandörrens fönster. Då den dörren var låst inifrån fick han inte upp den utan gick runt knuten och slog sönder köksfönstret också och kom in den vägen.

Väl inne har han rumsterat om i lådor, syskrin, sovrum, garderober m.m. Inget var förstört utan bara tillrört. Krossat glas fanns överallt på bottenvåningen.

En mycket troende muslim

På övervåningen hade han flyttat undan en juniorsäng, lyft ut alla sängkläder och gjort en bädd på golvet. Varför detta, kan man undra. Varför inte lägga sig på en vuxensäng bara? Jag skulle tro att han inte vetat om vuxensängarna tillhört en kvinna. Men en barnsäng var okej, men för liten för honom. Därav bädden på golvet i stället.

I ett rum på bottenvåningen hänger en tavla, ett loppisfynd. Motivet är en naken haremskvinna och bakom henne tittar en typisk arab fram. Det motivet måste har stört gärningspersonen då han lyft ned tavlan och lagt den på en säng med motivet nedåt.

I köket har han letat mat. Sprit och starköl har han ratat men en Coca cola-burk föll honom i smaken. Ur frysen har han tagit fram ett färdigpaket med vegetariska köttbullar och en påse med fryst förvälld svamp. Han verkar inte ha smakat något av dem. Sannolikt var han inte säker på om köttbullarna innehöll svinkött.

Allt detta tyder på att han är en djupt troende muslim, kanske IS-sympatisör? Ingen aning. Men jag undrar vad Koranen säger om inbrott och stöld. Det kanske är okej att göra det hos oss otrogna?

Inte etnicitet utan fattigdom

När det gäller synen på invandrare som begår brott vill invandrarkramarna på vänsterkanten inte höra talas om etnicitet. I stället vill man prata om klass. Det är fattigdomen som driver dem till brott. Men i andra sammanhang, t.ex. arbetslöshet, går det bra att skilja på svennar och utlandsfödda.

Okej, fattigdom kan jag köpa. Men varför gör då inte ursvenska fattigpensionärer stölder och inbrott? Om fattiga asylsökande ska låta bli att göra inbrott måste man höja deras bidrag så att deras fattigdom minskar eller försvinner. Svaret jag får från vänsterkanten är i stället att de måste ha jobb. Jodå, men VILKA jobb och HUR SNABBT?

Överrepresenterade i praktiken

Det här var sjätte inbrottet på vårt torp. De två första gångerna var det knarkare och nästa gång var det professionella tjuvar, sannolikt från Baltikum. Sen hade vi två inbrott samma år, men inget stals då, vilket förvånade försäkringsbolaget. Spriten var orörd men alla sängkläder var upprivna. Förövarna var sannolikt asylsökande som var ute efter pengar och som var nykterister (läs: muslimer).

Det innebär att hälften, dvs. 50 %.  av våra inbrott har gjorts av utlandsfödda asylsökande muslimer. Andelen utlandsfödda i befolkningen är 17 %. På denna mikronivå innebär det att invandrare är starkt överrepresenterade när det gäller inbrott och stöld

Usch, peka ut invandrare! Det får man absolut inte göra. Även om det är sant. Sic!

PS. Det ska bli intressant att följa den fortsatta utvecklingen: fanns det något DNA? Blir han dömd? Och hur länge dröjer det? Straff? Blir han utvisad? (Jag skulle inte bli förvånad om han anses oskyldig - eller om han döms får skyddstillsyn - och sedan beviljas asyl, får bostad m.m.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...