3 juni 2016

Vikt och storlek ökar med åldern

När jag träffar en kompis som jag inte sett sedan ungdomen slås jag av att han har blivit storleken större. Inte till längden utan till bredden. Det gäller oavsett kön, måste jag tillägga.

Det verkar vara oundvikligt att bli lite rundhyllt när man passerat gränsen för pension. Jag själv är inget undantag. Några kilo har jag ökat sedan jag slutade jobba. Det är väl mindre stress samt mer mat och dryck som är orsaken. Att gå på gymmet ett par gånger i veckan och ta promenader verkar inte hålla kilona i schack.

Det moderna herrmodet med urvuxna kavajer med för korta ärmar och trånga byxor med korta ben är inget för oss vuxna män i mogen ålder. Alla mina kavajer som känns att de når ned till knäna är helt ute. Men jag spar dom. Modet kommer säkert att vända tillbaka.

Det går att dölja den ökade tjockleken på olika sätt, t.ex. att sluta ha tajta skjortor och gå upp en storlek i kläder m.m. Men alla verkar inte ha fattat det.

En som inte gjort det är TV-ankaret och charmören Claes Elfsberg, som trots att han är pensionerad är en flitig programledare i TV1:s nyhetsmorgon. Där intervjuar han ibland folk sittande i en soffa och alltså inte dold av ett bord. Han har fått en viss rundör. Det är väl helt okej. Men han borde undvika tajta skjortor med knappar som glipar över magen. Det ser inte kul ut i rutan.

Jag undrar när någon stylist påpekar det och ser till att han tar på sig en knapplös skjorta, typ t-shirt eller tennisskjorta i stället. Stor mage är ok, men inte gliporna i knappraden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...