3 juni 2016

Offentligt anställda lovliga byten

Nu har Sveriges Radio via programmet "Kaliber" avslöjat att anställda vid en del församlingar i landet har varit på "nöjesresor" och gottat sig för medlemmarnas pengar. Kyrkoherdar m.fl. har fått krypa till korset (där fick jag till det!). Ärkebiskopen har uttalat sig och fördömt det hela.

Suck! Jag blir så trött. Det är inte första gången offentligt anställda, dessutom ofta lågavlönade, hängs ut på detta sätt. Det verkar som de förväntas jobba gratis dygnet runt och aldrig ska få något litet extra från sin arbetsgivare? Att skrivbiträden på pastorsexpeditioner, kyrkovaktmästare och kyrkogårdsarbetare och en och annan kantor får en extra bonus är stor synd enligt medierna, med "Kaliber" i spetsen.

Det som är synd är i stället att kyrkoherden inte gjorde ett smartare  skriftligt program för utlandsresan och studiebesöket. Om man sedan höll sig till programmet är en annan femma, som man kan hålla tyst om. Inom näringslivet förekommer fejkade program för studieresor som visas upp när Skatteverket hör av sig. Verkligheten har i många fall varit helt annorlunda.

Sveriges Radios och Sveriges Televisions anställda betalas via skattepengar, typ TV-avgift m.m. Det skulle vara intressant att veta vilka studieresor m.m. de gör och hur de resorna och programmen i praktiken varit upplagda. Men vem ska granska dem?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...