23 april 2016

Miljömupparna har gjort bort sig - igen

Jag tänkte inte kommentera miljömupparnas senaste fadäser, men jag kan inte låta bli. Det har varit många "skandaler". Här är några av dem.

Först ut var Åsa Romson som har en båt målad med miljöfarlig bottenfärg och går på felaktigt diesel. Nästa gång hon var i hetluften var när hon jämförde flyktingkatastroferna på Medelhavet med förintelselägret Auschwitz (som hon dessutom inte uttalade korrekt). Det senaste är att hon kallade nine-eleven-katastrofen i New York för en "olycka". Suck!

Det tidigare talröret Peter Eriksson kritiserades för att köra omkring med en stor bensinslukande bil. Så Åsa är i gott sällskap i sitt parti.

Den svenske turken Mehmet Kaplan gjorde bort sig så rejält att han tvingades lämna sin ministerpost. Han har umgåtts med fel personer och gjort klandervärda uttalanden. Dessutom har han gjort många resor "i tjänsten" för att hälsa på släkten i Turkiet. Felet var att Löfven inte sparkade honom direkt eller att han själv gick direkt när det började blåsa.

All krishantering går ut på att när man har byxorna nere lägga sig platt och erkänna sina fel på studs - utan bortförklaringar - och helst ta tjuren vid hornen och avgå så snabbt som möjligt. Då dör kritiken ut på några dagar. Sen går det oftast lättare att komma tillbaka med snedstegen glömda och förlåtna. Fast det kan ta olika lång tid.

Dessa fadäser hade varit tillräckligt för miljömupparna. Men så kom den unge miljömuppsmuslimen Khan som inte ville handhälsa på en kvinnlig reporter. Det ingick inte i hans kultur och uppfostran, förklarade han. Då var han körd och hoppade av alla sin politiska åtaganden. Det var en korrekt krishantering. Jag skulle tro att han dyker upp igen om några år, slätrakad och salongsfähig. Eller också åker han till Syrien och ansluter sig till IS?

Jag har svårt att ta miljömupparna på allvar. En av mina grannar är en sån och har till och med suttit i kommunfullmäktige. Han har tomten full av rostiga cyklar och skrotbilar. Dessutom värmer han - som den ende i kvarteret - sin gamla kåk med avgasstinkande eldningsolja, som förbränns i en på tok för gammal oljepanna med dito gammal brännare. Men han är en trevlig värmlänning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...