13 mars 2016

När får vi en muslimsk statsminister?

Vid förra sekelskiftet var amerikanerna oroade över att invandringsvågen förde med sig katoliker till USA. USA var rejält protestantiskt på den tiden och man gillade inte att katolska syd- och östeuropéer invandrade till landet. Man gillade inte heller de katolska irländarna.

Katolikerna kom i alla fall, trots att de inte var välkomna. USA fick sin förste (och hittills ende) katolske president när John F. Kennedy 1961 installerades som nummer 35 i ämbetet. Sedan dess har USA fått massor av spansktalande från Kuba och Mexico som också är katoliker.

Nu är det muslimer man inte vill ha in i landet.

Vi i Sverige har tagit emot och fortsätter att ta emot muslimer, vilket inte uppskattas i alla läger. Många ser muslimerna som ett stort hot mot allt som är svenskt. Om invandringen fortsätter som hittills menar en del att Sverige om några decennier kan vara ett helt muslimskt land med sharialager, beslöjade kvinnor och böneutropare.

Vi har redan idag över 600 000 muslimer i vårt land. Om några år kan de vara runt en miljon. Bildar de ett politiskt parti som kommer in i våra folkvalda församlingar på riks- och kommunnivå och får inflytande kan de förändra landet i grunden.

Tja, vem vet? Kunde USA få en katolsk president - vilket ingen där kunde tro runt sekelskiftet 1900 - så kan väl Sverige få en muslimsk statsminister om några decennier.

1 kommentar:

  1. I den socialdemokratiska regeringen finns idag 3 muslimer. Det är nog bara en tidsfråga innan muslimerna bildar ett eget politiskt parti. J.L.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...