14 september 2012

Bara en polis om några år

Nu har äntligen regeringen satt ned foten. År 2015 kommer landets alla olika polismyndigheter att läggas samman till en enda myndighet. Inte ett år för tidigt! Vi får verkligen hoppas att det kan leda till att vi därefter får en polis värd namnet.

PS. Om regeringen sedan återförstatligar skolan så blir jag ännu gladare. Det var ju herr och fru Persson som på sin tid tyvärr gjorde den kommunal och då började det gå utför med den.

Tillägg den 19 september: I sitt "trontal" inför riksdagsfolket lovade Reinfeldt att ösa mer pengar över landets poliskår (+ domstolarna och åklageriet), närmare bestämt ytterligare 1,5 miljarder kr. Han och Ask tror att det ska hjälpa polisen & Co att klara upp fler brott. Men jag tvivlar. De extrapengar man fick tidigare har inte lett till fler uppklarade brott.

Det som är statens viktigaste uppgifter, polisen och försvaret - och som knappast kan lämnas över till den privata sektorn - är det som funkar sämst. Mycket märkligt med tanke på att det borde vara moderaternas kärnfrågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...