3 augusti 2012

Hon får nog snart sparken

Generaldirektösen Christina Lugnet som är chef för Tillväxtverket är verkligen i blåsväder. Hennes myndighet har under många år gjort av med en himla massa pengar på extravaganta fester för personalen, som dolts som seminarier m.m. Jag tippar att hon tvingas lämna sitt jobb.

Hon var känd för att spendera en hel del av kommunens pengar på liknande förlustelser när hon var kommunchef i Haparanda och verkar ha haft den här kulturen med sig i bagaget. Men jag skulle även tro att den redan fanns före henne på verkets föregångare Nutek.

Hon kallas i medierna för "ämbetsman". Men hon är definitivt inte någon ämbetsman av den gamla, hederliga stammen, som det tyvärr börjar bli ont om i statsförvaltningen.

Det värsta med sådana här skandaler är att det spär på byråkratföraktet hos vanligt folk. Många tycker redan att offentliga sektorn slösar med pengar och har för många byråkrater som jobbar med fel saker eller som inte jobbar alls.

Det enda rätta är att hon avgår självmant, innan hon får sparken.

PS. På min tid på Skatteverket fick personalen själv betala större delen av kostnaden när det var personalfest. En gång när verket bjöd på vinet till maten m.m. skrev en av våra dagstidningar en artikel med innehållet "Skattebyråkrater söp för tiotusentals kronor ". Notan för vinet och det verket stod för var ca 40 000 kr. En piss i Mississippi, jämfört med Tillväxtverket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...