5 augusti 2012

Det är sunkigt i SollentunaMin hemkommun Sollentuna säger sig värna miljön. Men miljö handlar inte bara om sopsortering, växthuseffekt och ekologi. Det handlar även om det som finns runt omkring oss, vår närmaste omgivning.

När det gäller omgivningen tycker jag att Sollentuna är sunkigt. Det växer ogräs överalllt, framför allt längs trottoarer. Jag kan ju tycka att den villaägare som utanför sitt staket har en liten grön remsa längs trottoaren kan hålla den ren och snygg och rensa bort ogräset. Men när det inte sker borde kommunen ta hand om det - för marken är ju kommunens. Kan sunkigheten och ogräset bero på att kommunen lagt ut jobbet på en entreprenör?

Det finns villaägare som håller snyggt även utanför sitt staket eller sin häck. Och det ser olika ut i kommunens delar. Silverdal är snyggt.

Jämfört med många andra tätorter i Sverige är Sollentuna sunkigt. Ju längre söderut i landet man kommer ju snyggare är det.

Att rensa ogräs och snygga upp kommunens trottoarkanter kunde vara ett bra syssla för sommarlediga skolungdomar eller andra utan sysselsättning.

PS: Jag skrev ett mejl till kommunen om detta och fick följande svar:

Hej Björn.
Tack för dina bilder och synpunkter.
Sollentuna är en stor kommun och vi är många som bor, jobbar och vistas här. Driften av det ”gröna” är också uppdelat, gata, park, kultur och fritid, naturvåden, kommun fastigheter, privata fastigheter och fastighetsbolag. Det är många gränser att hålla reda på och de går inte alltid där man tror att de går.
Vi försöker att använda våra resurser  så bra  som möjligt men det finns naturligtvis alltid förbättringar att göra. En förbättring som vi ska jobba med att uppdatera vårt kartsystem att det stämmer med verkligheten, så entreprenörer som tex klipper vägkanter har de bästa förutsättningar för att göra sitt jobb.
Med vänlig hälsning
Helena Åkerlindh
Parkförvaltare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...