16 juni 2012

Finessrik rollator - en idéskiss

När man  blir så gammal att husläkaren ser till att man inte får ha körkortet kvar är det dags för rollatorn. En god träning i att köra rollator och ha något att stödja sig på har man fått innan genom att köra barnbarn i vagn och att stavgå. De rollatorer som erbjuds via den offentliga omsorgen är fula. Det finns dock snyggare modeller, men de är rätt dyra att köpa.

Jag har här ovan skissat på en något mer utvecklad variant av rollator. Finesserna är främst följande:

1) En liten elmotor, som drivs av ett litiumbatteri. Jämför de elcyklar som finns. Motorn och batteriet ligger längst ned och ger en en låg tyngdpunkt.

2) Rollatorn i gjord i lättviktsmaterial, t.ex. plast och aluminium.

3) Ovanför underredet där motorn finns är det en plattform som passar precis för starkölsflak eller vinboxar. Du får plats med tre flak med små starkölsburkar eller två flak med stora burkar. Vill du inte ta med öl så får du plats med fyra till sex vinboxar i stället.

4) Precis som på dagens vanliga rollatorer finns en sittbräda och en löstagbar varukort.

5) På styret finns plats för en läsplatta, typ Ipad, samt mobiltelefon.

6) Dessutom inbyggd GPS-sändare  (hemlig) som gör att personalen på ditt äldreboende kan ha koll på dig när du är på rymmen.

7) Som extra tillbehör finns en löstagbar sparkbräda som antingen kan sättas till vänster eller höger. Genom att sparka med en fot får du extra skjuts som tillsammans med elmotorn gör det lätt att ta sig fram. Eftersom sparkbrädan går att flytta kan du själv välja vilket ben du vill använda om du t.ex. har ont i bara ett knä.

Jag bjuder på den här idéskissen. Vi får se vem som vill tillverka den. Kanske något för SAAB-fabrikens nya ägare som ett komplement till deras elbilar, som ju lär dröja innan de kommer i produktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...