6 mars 2012

Fogden byter till en ledigare kostym


Kronofogdemyndigheten - eller Kronofogden, som kortformen lyder - hängde tidigare ihop med Skatteverket, men är nu en helt självständig myndighet. Geografiskt är de båda myndigheterna också åtskilda.

Från början hade Skatteverket och Kronofogden samma logotyp - triangelsnurran - följd av respektive namn i samma typsnitt. När fogden bröt sig loss från Skatteverket fick man en ny logotyp. Den bestod av två snedställda fyrkanter, som delvis gick in i varandra. Färgerna var mörkblått och gulockra - samma profilfärger som Skatteverket fortfarande har på sin logotyp.

Men nu vill Kronofogden helt klippa banden med Skatteverket och tydligare visa fram sina mer mjuka sidor. Därför har man justerat sin logotyp - fyrkanterna - och bytt till en ljusgrön färg (som inte är helt korrekt återgiven på bilden ovan). Även namnet har fått ett annat, mer mjukt och öppet typsnitt. Man kan säga att Kronofogden bytt från sin tidigare mörka kostym till en ljusare och mer avslappnad fritidsklädsel.

Övergången till det nya utseendet på visitkort, brevpapper, skyltar, trycksaker, intranät, webb m.m. kommer att ske succsssivt i samband med andra förändringar, nytryck etc. Det blir alltså ingen total och omedelbar förändring, vilket kommersiella företag brukar göra för miljontals kronor. Detta hedrar Kronofogden.

2 kommentarer:

  1. Det var ju trevligt att Ni "lättat upp" den tunga loggan. Men FÄRGEN, är ju den hemska bajsgröna, som även ligger på Utsökt. Den var inte snygg. Det är ingen ren färg, utan någon dålig blandning. Den måste Ni byta innan Ni går ut i tryck med olika saker, mvh Rolf Axén, kronofogden i Linköping

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också kritisk den bajsgröna färgen och håller med dig om att det är en svår blandning. Många tryckerier kommer nog inte kunna återge den korrekt alla gånger. Men så här blir det ofta när en reklambyrå är inkopplad. Det värsta exemplet är det oranga pensionskuvertet med dito orange broschyr. Kreatörens val av färg medförde att pappret måste specialtillverkas. Det hade varit enklare om man tryckt färgen i stället för att färga in pappersmassan. Och mycket billigare.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...