23 oktober 2012

En Stålmormor på gymmet

Jag är lätt överviktig och försöker göra något åt det genom att besöka Friskis & Svettis ett par gånger i veckan. Mitt BMI är nämligen drygt 25. Jag har försökt att bli längre för att få ett lägre värde, men har inte lyckats.

Nu har jag gått på Friskis i snart 30 år. Alla år har jag tyckt jympan varit skittråkigt. Jag har fått tvinga mig iväg på träningen, vilket inte var så ofta precis. Dom där endomorfinkickarna har jag aldrig lyckats få del av. För många år sedan träffade jag Johan Holmsäter, som grundade Friskis, och beklagade mig. "Du går för sällan", sa han.

Nu har jag skippat jympan och går på gymmet i stället. Två gånger i veckan. Det är mycket roligare. Dessutom har jag kunnat notera att mina muskler utvecklats och att jag tål större belastning. Det är skönt med bättre ryggmuskler när man ska plocka trattisar och lingon.

I en av de maskiner jag nyttjar på gymmet har jag kunnat öka vikten från 10 kilo när jag började för ett halvår sedan till nuvarande 30 kilo.

I går när jag var där sneglade jag på den ca tio år äldre, kraftigt överviktiga damen som tog över maskinen efter mig. Hon ökade vikten till 60 kilo och klarade det galant. Snacka om Stålmormor!

PS. Läste häromdan att det där med BMI inte är så viktigt längre. Lite övervikt är ok så länge man har en bra kondis. Så nu kan jag sluta stirra mig blind på min vikt. Skönt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...