19 oktober 2019

Nu är vi svenskfödda bara 80 %

Vi som är födda i Sverige är nu bara åttio procent, dvs. åtta av tio invånare. Vi är totalt 10,3 miljoner invånare och av dessa är två miljoner födda utanför Sverige. Den största gruppen utlandsfödda var länge finländare men nu är det syrier som tagit över förstaplatsen. Att vi har många från andra länder märks överallt. Det har påverkat vårt land och kommer att göra det ännu mer framöver.

Att ha synpunkter som kan uppfattas som kritiska på den invandring som skett de senaste åren ska man akta sig för. Man får lätt epitetet "rasist". 

Det är ett märkligt ord. 

Ordet "ras" har nämligen den här betydelsen:  "Ras är en underart inom en djurart, främst husdjur, som är kännetecknade av vissa gemensamma ärftliga egenskaper. Det betyder också "skred" och i bildlig betydelse "stil, skönhet, kvalitet". Det är meningslöst att tala om ras när det gäller människor då skillnaderna, t.ex. hudfärg och dylikt, är för obetydliga genetiskt sett."

Oavsett hudfärg så är vi människor lika. Men det hindrar inte att vi använt ordet "ras" för att skilja oss åt via färgen. Det har blivit "den vita rasen (kaukasier), "den svarta rasen (n-gr-r)" och "den gula rasen (kineser)". Det har ursprungligen inget att göra med nationalitet.

Ordet "rasist" har numera fått den här betydelsen: "Det är en person som tänker eller handlar som en rashatare, rashetsare, antisemit, nazist, nynazist eller fascist".

Ordet "rasist" har egentligen inget med ras att göra. Men då vi trots allt har delat mänskligheten i en vit, svart och gul ras så är man "rasist" om man hatar t.ex. kineser. Idag är man också rasist om man inte gillar muslimer - och det oavsett vilken hudfärg de har. Eller om man bara har synpunkter på integration och invandring.

Med risk för att betraktas som "rasist" ska jag kommentera att vi nu har 2 000 000 invånare som inte är födda i vårt land. Den ena av dessa två miljoner har kommit hit de senaste tio åren.

Att så många utlandsfödda påverkar vårt land är självklart. De som tycker att vi ska öppna såväl våra gränser som våra hjärtan ser inget negativt med den stora andelen utlandsfödda. "Vi har ju plats. Vi är ju ett rikt land, Vi behöver folk i vården".

När Reinfelt fällde sin bevingade ord om öppnade hjärtan borde han ha tillagt "Öppna även era plånböcker". Den massiva invandring som Sverige drabbats av kostar nämligen mycket pengar. Det handlar om många, många miljarder.  Inte bara idag utan även kommande år.

Redan nu har flera kommuner aviserat skattehöjningar nästa år. En anledning de lyfter fram är att staten inte längre försörjer de utlandsfödda som kom hit 2015-16. Kommunerna får ta över och utgifterna för försörjningsstödet ökar drastiskt.

Vi har varken bostäder eller jobb till dem. Påfrestningarna på vår välfärd ökar. Våra sociala välfärds- och bidragssystem är inte konstruerade för att klara av en så stor mängd främmande människor.

Ensamkommande unga (under 18 år) som uppger att de förlorat en eller två föräldrar får svensk efterlevandepension, dessutom retroaktivt. De som nått pensionsåldern eller som är sjuka får del av svenska pensions- och sjukvårdsförmåner utan att ha betalat en krona i skatt.

Andelen utlandsfödda är i majoritet i brottsstatistiken och vänsternissarna hos Brottsförebyggande rådet (BRÅ) slår knut på sig själva för att hitta bortförklaringar.

Det är kris i rättsväsendet. Polisen måste förstärkas med tusentals medarbetare. Domstolarna knäar, liksom även Kriminalvården vars fängelser är överbelagda och inte kan ta emot fler "klienter". Två i varje cell och fotbojor är nödutvägar som redan är en realitet. Att hyra fängelser utomlands har diskuterats.

Det finns skolor som i stort sett bara har utlandsfödda elever. En stor del av dem lär sig inte tillräckligt och får inte behörighet till gymnasiet.

De som ännu inte blivit svenska medborgare och begår grova brott får stanna om de kan råka illa ut i landet de ska utvisas till.

Efter nio år i Sverige är det fortfarande hälften som inte har något jobb utan fortsätter att leva på bidrag, sannolikt tills de får svensk pension i stället.

De kriminella gängen som skjuter ihjäl varandra, kastar granater och spränger lite överallt består till största delen av utlandsfödda eller sådan som har utlandsfödda föräldrar.

Det finns utlandsfödda som varit här i decennier men som fortfarande inte kan svenska.

Redan 2015 blev antalet män i Sverige fler än antalet kvinnor. Det är fler män än kvinnor som är utlandsfödda. Det är fler ensamkommande unga män än dito kvinnor. Det skapar också problem och fler våldsbrott som t.ex. gruppvåldtäkter.

Ja, listan över allt negativt som den stora invandringen fört med sig kan säkert göra ännu längre.

Det förekommer många olika uppgifter och fakta om invandringen, men kan man lita på dem? Det som våra politiker av olika kulör säger är det korrekt? Det som våra vetenskapsmän och myndigheter tar fram, är det korrekt?

Analys och tolkning av fakta påverkas alltid av den som torgför det. En professor som är vänstervriden och anser att vi ska ha öppna gränser, är han/hon objektiv? En myndighetschef som är högervriden och vill begränsa invandringen, är han/hon objektiv? (Lägg märke till att jag inte använder nyordet "hen". Jag gillar det inte.)

Men finns det inget positivt med den stora andelen utlandsfödda! Jo, det gör det säkert. Var tredje läkare lär vara utlandsfödd. Av de som jobbar i lång- och äldrevården är nästan 17 % utlandsfödda, alltså ungefär lika stor andel som de är av hela befolkningen.

Flera invandrare har blivit "svenskar", försörjer sig, betalar skatt och ligger inte samhället till last. De är dock inte i majoritet.

Nu ska ju våra politiker försöka enas om hur invandringen och integrationen ska gå till framöver. Jag tvivlar på att man kan komma överens. Det gick ju inte ens när det gällde krafttagen mot de kriminella gängen. Så här tycker jag:

  •  Begränsa invandringen. Det sägs ju alltid att det inte går då vi skrivit på olika internationella konventioner. Men kan våra grannländer tillåta lägre invandring så borde även vi kunna göra det.
  •  Ändra vårt sociala skyddsnät. Det är inte rimligt att en pensionär som jobbat i Sverige hela livet och betalat skatt och en nyanländ utlandsfödd som inte betalat ett öre i skatt har samma förmåner.
  •  Kunskapskrav för medborgarskap. Den som vill bli svensk medborgare ska kunna tala, läsa och skriva begriplig svenska samt ha grundläggande kunskaper om det svenska samhället. (På 1960-talet var svenska ett krav för medborgarskap. Varför och när det togs bort, vet jag inte.)
  •  Skapa fler enkla jobb. En stor del av de utlandsfödda är analfabeter eller har bristfällig utbildning. De kan inte ta kvalificerade jobb.
  •  Låt de etablerade stanna. Den som - trots avsaknad av asylskäl - rotad sig här, har jobb och bostad och inte ligger samhället till last och inte begått brott ska självklart få stanna.
  •  Begränsa anhöriginvandringen. De släktingar som kommer hit måste kunna försörja sig själva.
  •  Arbetskraftsinvandring bara för vissa.  Vi behöver inte fler analfabeter som kommer hit som arbetskraftsinvandrare för att jobba som städare eller diskplockare. Däremot behöver vi ingenjörer och it-nissar.
Usch, så jag låter. Ok, är jag rasist nu? Eller sverigedemokrat? Nä, Sverige har redan tagit sitt stora ansvar och nu måste vi strama åt och ta hand om de som redan kommit hit. Det kommer att kräva mycket och ska vi ha kvar en hyfsad välfärd åt alla så kan vi inte bli fler utlandsfödda.

Görs inga rejäla förändringar får SD fler sympatisörer för varje mätning som görs. Jag blir inte förvånad om SD i valet 2022 blir största parti. Nu ligger man hack häl på sossarna och bara några få procent skiljer. 

Erdogan i Turkiet kan göra allvar av sitt hot att släppa iväg 3,6 miljoner flyktingar till Europa, varav säkert flera hundratusen tas emot med öppna armar i Sverige. Hur mycket måste skatterna höjas för att klara av detta? Hur mycket sämre blir den samlade välfärden för oss som bott här sedan vi föddes? Hur många fler laglösa förortsområden får vi?

I ett sådant läge kommer SD säkert att att få egen majoritet vid valet 2026. Kan du tänka dig herr Åkesson som statsminister? Och vilket Sverige får vi då?
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...