4 maj 2019

Vi svenskar är inte störst och bäst på allt!

De flesta svenskar anser att vårt land är bäst i världen - på allt! När jag inte håller med möts jag av oförståelse och motangrepp direkt. Jag är dock inte ensam om att tycka att det svenska inte alltid är det bästa. Moderaten Christofer Fjellner, som är avgående europaparlamentariker tar upp samma ämne i dagens SvD.

Han skriver bl.a. så här:

"Men i de samhällsfrågor som just nu är allra viktigast kan Sverige knappast betraktas som ett föredöme: migration, terrorism, organiserad brottslighet, ekonomi och klimat.
      Sveriges migrationspolitik är ett avskräckande exempel. De flesta länder arbetar aktivt för att inte upprepa våra misstag. Ett Europa som inte bygger några murar blev över en natt ett Sverige med "temporära" gränskontroller. De temporära gränskontrollerna till trots döms Sveriges gränsbevakning ut so EU:s sämsta av EU-kommissionen.
      Terroristbekämpningen har inte heller varit särskilt framgångsrik. Sverige har exporterat näst flest IS-krigare per capita i EU. Andra länder är rädda att svenskboende terrorister ska genomföra attentat hos dem. Vi klarar inte av att bekämpa den grova brottsligheten. Antalet skjutningar ökar snabbt. Danmark är rädd  att vår gängkriminalitet ska sprida sig över Öresundsbron. Polismyndigheter i andra länder varnar inte längre den svenska polisen för stöldligor på väg till Sverige, eftersom polisen ändå saknar resurser att följa upp tipsen".

Så långt Fjellner. Jag kan lägga till mer som inte är så himla bra i vårt land trots att en majoritet av alla svenskar tror det.

  • Sjukvården har jättelånga köer, flera månader och ibland år. Sjuka hinner dö innan de får vård. Och de som får vård får ligga i korridorer och personalrum. Sjuksköterskor flyr landet på grund av lägre löner och taskiga arbetstider. Norrmännen skrattar åt oss och tar gärna emot dom.

  • Försvaret ska vi bara inte tala om. När en tidigare ÖB berättade för svenska folket att han bara kan hålla stånd mot ryssen på ett ställe och max i en vecka höll han på att åtalas! Han blev i alla fall sjukskriven. Putin måste ha skrattat så han kissade i byxorna.

  • Våra soldater har inte kulor att öva med utan får säga "pang" i stället. Några vinterkängor har de inte heller. De soldater vi har slutar i förtid. De som tjänstgjorde i Afghanistan fick inte ut sin lön utan fick låna till hyran hemma av släkt och vänner. 

  • Krisberedskap saknas. Efter en vecka utan ström börja vi svälta. 

  • Polisen jagar utan framgång unga förortsinvandrare som skjuter ihjäl varandra och har därför inte tid att ta fast utombordartjuvar, bostadsinbrottare och våldtäktsmänniskor.

  • Våra fängelser är överfulla och flera fångar får bo i samma cell.

  • Tullen, Kustbevakningen och sjöpolisen jagar hederliga svenskar som tagit sig ett järn för mycket på sjökrogen medan baltiska ligor kör ut stöldgodsfulla lastbilar när tullen tittar på.

  • Fattigpensionärer dör hemma i sängen och upptäcks månader senare. 

  • Psyksjuka får sova utomhus (mentalsjukhusen las ned och patienterna blev uteliggare).

  • Sen har vi Transportstyrelsen som klantade sig samt Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och några till som vi kan tala tyst om.

  • Unga kommer aldrig att få en egen bostad. Rigida regelverk med snart 75 år på nacken stoppar en vettig bostadsmarknad.

  • Kärnkraften ska bort och i stället får vi när elbristen slår till köpa kolkraftsel från utlandet. Snacka om miljötänk! 

  • Äldrevårdsboende får oätlig kall mat.

  • Svenska flumskoleelevers resultat sjunker. Många lämnar skolan utan godkänt i basämnen.

  • Dagens unga får knappast någon pension trots att de kommer att få jobba länge tills pensionsdagen.

  • Studenter som kommer till universitet och högskolor kan knappast varken läsa, räkna eller skriva på den nivå som krävs för högre studier. Kränkta studenter kan stoppa vissa kurser.

Ja, listan kan göras hur lång som helst. Visst, vi har det bättre än många andra länder som drabbats av krig, svält, vänsterdiktatorer och naturkatastrofer. Men om vi istället jämför oss med jämförbara länder i västvärlden så har vi inte alltid det bäst även om våra politiker gärna vill få oss att tro det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...