5 februari 2016

Invandringskaoset fortsätter även i år

Migrationsverket förutspår att Sverige i år kommer att få ta emot mellan 70 000 och 140 000 nya migranter, som invandrare numera kallas. Migrationsministern hävdar att vi klarar av att ta emot 100 000, men helst färre. Hans kollega, inrikesministern, menar att sifferexercisen är rena nyset. Det går inte att spå om detta.
´
Migrationsverket säger att kostnaden för migrationen i år kommer att gå upp till nästan 60 miljarder. Andra källor hävdar att totalkostnaden för invandringen är mycket, mycket högre, bortåt 250-300 miljarder. Andra hävdar att invandringen - på lång sikt - är en ren vinst för Sverige.

Migrationsverkets siffra på 60 miljarder kan jämföras med kostnaderna för statens viktigaste uppgifter. Försvarets budget, som är ca 45 miljarder. Eller kostnaden för hela rättsväsendet, dvs. poliser, åklagare, domare m.m, som är nästan lika stor, varav hälften går till polisen. Jag skulle tro att vi snart får vidkännas skattehöjningar på grund av kostnaden för migrationen och integrationen och den ökande segregationen.

Regeringen aviserar att fler åtgärder kommer att krävas om invandringen fortsätter att ligga på de nivåer som Migrationsverket förutspår. Vilka dessa åtgärder kan bli kan man spekulera om. Men att stänga gränserna helt, i alla fall tillfälligt, är nog inte uteslutet. Det kommer då att leda till att Romson, Fridolin och de andra miljömupparna inte kan sitta kvar i regeringen.

En stor del av de som kommer är ensamkommande så kallade barn. Jag tror att åldersbedömningar genomförda av läkare kommer att införas. De här barnen placeras i HVB-hem - ofta drivna i privat regi. Staten betalar kommunerna 1 900 kr per barn och dygn i ersättning. Men prislappen för en plats i ett privatkapitalistiskt drivet HVB-hem är högre, bortåt 2 500 kr, vilket blir drygt 900 000 per år och barn. Förra året kom 35 000 ensamkommande ungdomar. Det blir några miljarder...

Varje vecka öppnas ca 50 nya HVB-hem, en del med bara en handfull ungar. Jag skulle kunna köpa en stor tom villa i bergslagsbyn Stråssa för ca 300 000 kr och placera fem ungar där. Bruttoinkomsten skulle bli minst 4 miljoner per år. Även om jag anställer två personer - med bra lön - för att ta hand om dem skulle jag tjäna ett par miljoner. Jag förstår varför Bert Karlsson gett sig in i den här lukrativa branschen.

Asylprocessen tar ett par år och sen ska migranten ut i jobb. Det är inte lätt. Bidragsberoendet riskerar att fortsätta. Jag tror att enkla jobb med låga löner måste till. Arbetsgivarna, Arbetsförmedlingen, högern och nu även Centerpartiet har fattat detta. Facket är helt emot, men jag skulle tro att sossarna tvingas ändra sig. Vi får se vad som händer.

Att regeringen och Alliansen på allvar har börjat ta tag i migrationsfrågan har ett extra plus: stödet för SD ser- enligt en del mätningar - ut att minska, även om det sker i sakta mak.



1 kommentar:

  1. Hur stor totalkostnaden för invandringen är, vet väl ingen riktigt, men att den är stor är det nog ingen tvekan om. Jag tror liksom du att vi kommer att få skattehöjningar. Detta kommer att inverka negativt på tillväxten. Det stora inflödet kommer att innebära stora påfrestningar på viktiga samhällsfunktioner som till exempel skolan. Kommer Migrationsverket att fatta beslut inom rimlig tid? Kommer Polisen att verkställa alla avvisningar? Vad händer med dom som håller sig undan och gömmer sig? Var ska de som får uppehållstillstånd bo? Det tar minst tre år från att man bestämmer sig för att bygga ett nytt hus tills huset är inflyttningsklart. Var ska dessa människor arbeta? Man läser om bråk, mord, bränder och våldtäkter på flyktingförläggningarna. Man kan ju bara undra hur det kommer att bli framöver när människor måste bo där i flera är.

    Jag är djupt besviken på politikerna som försatt landet i denna situation. Jag känner också oro inför det faktum att en stor och växande andel av Sveriges befolkning är muslimer.

    Tyvärr får man inte en objektiv och heltäckande bild av vad som händer om man bara läser tidningar och lyssnar på radio eller ser på TV. På Expressens ledarsidor skrivs faktiskt en del bra ledare. Det finns bloggar på internet som också är bra. Till exempel:

    http://ledarsidorna.se
    http://detgodasamhallet.com
    http://erixon.com

    J.L.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...