22 februari 2016

Miljömuppar, Nato och kärnvapen

Alliansregeringen tecknade 2014 ett så kallat värdlandsavtal med försvarsalliansen Nato. För att avtalet ska bli giltigt måste det godkännas av riksdagen. Avtalet innebär bl.a. att Nato kan öva på svenskt territorium och även placera trupp där - MEN, bara om Sverige ger okej till det. Det innebär alltså inte att Nato kan göra som man vill.

Nu har ett gäng miljömuppar med gamle stormuppen Per Gahrton i spetsen i Aftonbladet ondgjort sig över detta. Man menar att Sverige kan komma att få kärnvapen på sitt territorium. Man vill helst inte ha något avtal med Nato. Svenska Freds är inne på samma linje.

Nu är det så att Nato har inga egna kärnvapen och heller ingen egen armé. Det enda Nato har är en gemensam politisk och militär ledningsstruktur samt gemensam luftövervaknings- och luftförsvarsledningskapacitet. Alla stridskrafter är nationella, men som vid behov och efter särskilt beslut kan ställas under gemensam Natoledning. De beslut som Nato fattar måste ske i konsensus, dvs. alla Natoländer måste vara överens.

Av Natos 28 medlemsländer är det bara tre som har nationella kärnvapen, nämligen USA, Storbritannien och Frankrike och de tillhör och kontrolleras av dessa länder. Varken Norge eller Danmark, som varit med i Nato sedan 1949, tillåter stationering av kärnvapen på sina respektive territorier i fredstid.

Värdlandsavtalet innebär inte att Nato kan stationera kärnvapen hos oss. Det vet miljömupparna mycket väl, men de vill få folket att tro att det inte är så. Det enda land som placerat kärnvapen på svenskt territorium är Ryssland i form av dåvarande Sovjetunionen. Det fanns nämligen sådana ombord på U 137 som hade "kört vilse" och hamnat i Blekinge skärgård.

Jag är inte orolig för värdlandsavtalet med Nato och risken för kärnvapen i Sverige. Jag är mer orolig för Putinlands...
1) flygattacker mot vårt land med fingerade kärnvapenövningar,
2) ökande underrättelseverksamhet riktad mot vårt land,
3) pågående trakasserier av länderna i Baltikum,
4) Iskanderrobotar i enklaven Kaliningrad som är riktade mot vårt land och som med kärnvapen kan nå större delen av södra halvan av Sverige.

Ytterkanterna både till vänster och höger har samma uppfattning. Miljömuppar, kommunister och sverigefascister gillar varken Nato eller EU. Det kan tyckas vara en ohelig allians. Det är dock inte helt nytt, historiskt sett. Diktatorerna och massmördarna Stalin och Hitler var ju kompisar under nästan två år i inledningen av andra världskriget när de tillsammans slaktade Polen och delade upp Europa mellan sig. Sic!

För att återgå till Sverige och Nato så skulle jag helst se att vi slapp beblanda oss med Nato. Men som vår omgivning ser ut ser jag ingen annan utväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...