24 oktober 2015

Synen på invandringen: Två ytterligheter

Nu menar de politiskt korrekta partierna officiellt att asylinvandringen har skapat en krissituation i Sverige. Men än så länge har ingen politiker (utom från SD) vågat säga "Nu får det vara nog. Vi kan inte ta emot fler" trots att journalisterna försöker provocera fram ett sådant uttalande.

Under den innevarande mandatperioden 2014-18 räknar Migrationsverket med att vi får ta emot minst 500 000 asylsökande och minst 100 000 ensamkommande barn. Verket räknar upp sitt behov av pengar och det handlar om ett par hundra miljarder kronor extra. Utrymmet för reformer, t.ex. höjda bidrag, eller minskad statsskuld minskar eller försvinner helt. Arbetslöshetssiffrorna kommer att stiga, skolklasserna får fler elever m.m. Den akuta bristen på bostäder för flyktingarna medför att Migrationsverket räknar med att tvingas ta industrilokaler och skyddsrum i anspråk.

Även Polisen har aviserat att man behöver mer pengar för att bl.a. snabbutbilda fler konstaplar. Sveriges kommuner och landsting (SKL) hotar med att kommunalskatten måste höjas med två kronor (vilket för en normalinkomsttagare blir minst en femhundring mindre i plånboken varje månad).

De åtgärder som Löfven & Co kommit överens med borgarna om är bara en början, säger man. Det handlar bl.a. om tidsbegränsade uppehållstillstånd, minskade bidrag, krav att alla kommuner måste ta emot flyktingar, större krav på anhöriginvandrare, utökade RUT-jobbmöjligheter, önskan om att vi ska få skicka asylsökande vidare till andra EU-länder för att minska trycket på Sverige m.m.

Det ska bli intressant att se om dessa åtgärder minskar flyktingströmmen till Sverige och får SD-sympatisörer att återvända till sina tidigare favoritpartier. Jag är tveksam.

När det gäller folks inställning till flyktingsituationen finns två ytterligheter, som kommer till tals bl.a. via sociala medier och tidningarnas kommentarsfält.

Den ena gruppen är emot att Sverige tar emot flyktingar, i alla fall i den omfattning som nu sker. Deras framtidsscenario är ett Sverige där den utlandsfödda befolkningen, framför allt muslimer, ökat så stort att det skapats "fristater" i storstädernas ytterområden som polis, brandkår m.m. helt lämnat åt sitt öde. Där råder i stället sharialagar med egen polis, domstolar och där de styrande sympatiserar med IS m.fl. Muslimerna har bildat ett eget politiskt parti som kommit in i riksdagen och blivit vågmästare. Svenskar bosätter sig i områden som - liksom i USA - fått murar och stängsel med ständig bevakning. Arbetslösheten har nått skyhöga nivåer och motsättningarna mellan svenskar och utlandsfödda leder till ökad brottslighet och gängkriminalitet. Svenska medborgargarden "krigar" mot invandrargäng och polisen står maktlös. Större delen av statsbudgeten går till att hålla invandrarna nöjda. Svenskarnas välfärd är i bottenläge och bara de som har råd att betala själv får del av den. Försvarsmakten är helt nedlagd och vårt bistånd till övriga världen har upphört. Antalet fattiga infödda svenskar har ökat katastrofalt och Sverige har hamnat långt efter i välståndsligan, liksom när det gäller de senaste Pisa-resultaten i skolan.

Mot denna dystopiska bild står en helt annan, som förs fram av liberala flyktingkramare, framför allt miljömuppar och andra vänsternissar samt större delen av kultureliten med sina många välbärgade kändisar.

Sverige är ett rikt och välmående land som mycket väl kan ta emot hur många flyktningar som helst. Om jobbskatteavdragen, som borgarna införde, tas bort innebär det att vi har råd att hjälpa dem som kommer till Sverige. Vi ska ha öppna gränser. Det är viktigt i en global värld. Under andra världskriget tog vi - trots att befolkningen var lägre då - emot och integrerade över 70 000 finska krigsbarn. Och det gick bra. Då kan vi klara dagens ensamkommande barn också. Visst kostar invandringen, men bara initialt. Över tid kommer invandringen gå med plus för Sverige. Årets julhandel beräknas kosta 70 miljarder. Sen har vi alla miljarder bankerna fick när de krisade. Och vad kostade inte Nuon som Vattenfall köpte?  Sverige har råd. De invandrare som kommer nu är ofta välutbildade och behövs för att vi ska klara välfärden framöver när antalet äldre bara ökar. Invandrarna tillför Sverige så mycket som vi annars inte skulle få del av. Mångkulturen berikar och utvecklar landet. Om skatterna måste höjas (för de med högre inkomster) så är det något som det rika Sverige klarar av. Sverige behöver invandrarna, framför allt de yngre.

???



1 kommentar:

  1. Debattklimatet i Sverige har blivit mycket märkligt. Jag såg två inslag från Agenda igår på SVT play. Det var en intervju med en representant från Expressen och en representant från Aftonbladet. Representanten från Expressen pratade öppet om vad som håller på att hända medan representanten från Aftonbladet pratade, som jag uppfattade det, i affekt och tycktes leva i en drömvärld utan kontakt med verkligheten. Hon vägrade beröra den aktuella situationen i Sverige.

    Situationen är oerhört allvarlig för Sverige. Jag hade önskat att statsministern hade varit tydligare i sin intervju. Han upprepar bara det han sagt tidigare. Överenskommelsen mellan 6 partier kommer inte att leda till minskat asyltryck Strömmen av människor från Asien och Afrika kommer inte att avta, tvärtom. Kanske kommer lite färre nu under vintern men det är bara temporärt. Sverige kan inte klara att ta emot flera hundra tusen asylsökande år efter år. Hur kommer det att se ut i Sverige om till exempel 5 år? Jag vågar inte tänka på det.

    Lösningen på problemen i de muslimska länderna i Asien och Afrika kan inte vara att en stor del av befolkningen därifrån flyttar till Europa.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...