3 oktober 2015

En fråga rörande rikskuponger

Riksskatteverket (nuvarande Skatteverkets huvudkontor) fick då och då in märkliga brev från skattebetalarna. En del var nog skrivna mest på skämt, andra var allvarligt menade.

Häromdan fick jag i min hand kopia av ett brev som kom in till verket för drygt 36 år sedan, diariefördes och förmodligen även besvarades. Hur verket svarade vet jag dock inte. Håll till godo:

"Undertecknad ämnar reducera sin egenvikt med ca 2 kg under kommande månad. Detta kommer att tillgå genom ökad motion och minskat födointag. Näringstillförseln minskas genom att äta filmjölk och frukt till lunch. Filmjölken kan ätas på kontoret eller på Teatergrillen i form av filbunke á 13:- plus service.

Undertecknad anhåller vördsamt om att få äta filmjölk och frukt på kontoret under ca 2-3 veckor. Därvid kommer ett överskott av tilldelade rikskuponger att uppstå. Undertecknads avsikt är därefter att efter viktreduktion intaga ett begränsat antal luncher, av vällagad husmanskost på restaurang Riche. En sådan lunch med vatten som dryckjom, belöper sig normalt till ca 30:- inkl. service.

Tyvärr accepterar icke Riche, av rädsla för att göra något otillbörligt, att deras gäster betalar mer än 15:- med rikskuponger, resten skall erläggas kontant.

Anhåller därför om ett skriftligt intyg från Riksskatteverket, att restaurang Riche utan risk för repressalier från Riksskatteverkets sida har rätt att servera undertecknad ca 20 luncher där rikskuponger till ett värde av 30:- per lunch accepteras som betalningsmedel."

PS. Vet du inte vad rikskuponger är kan du läsa här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Rikskuponger




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...