16 oktober 2015

Många asylsökande = Många SD-röster

I mitt förra blogginlägg listade jag de kommuner i landet som - i förhållande till folkmängden - tar emot flest asylsökande. Flera av dem låg i Bergslagen/Örebro län där många väljare valde att lägga sin röst på SD. SD:s procent i riket i snitt var 12,86, vilket gjorde partiet till det tredje största.

Jag har kollat SD:s resultat i senaste riksdagsvalet för samtliga 20 kommuner i listan över de som tar emot flest asylsökande. I fjorton av kommunerna är SD näst största parti och i sex är man det tredje största. I alla kommuner utom en (Kramfors) har SD ett bättre resultat än i riket i snitt. I topp ligger Östra Göinge (SD 26,83 %) följt av Ljusnarsberg (SD 23,74 %).

I det valdistrikt (Storå) i Lindesbergs kommun i Bergslagen där vårt torp ligger röstade drygt 26 % på SD i senaste riksdagsvalet. I granndistriktet Gusselby var SD största parti med nästan 37 % av rösterna. De här små orterna har en mycket stor andel asylsökande. I vår by, Stråssa, med ca 300 bofasta gammelsvenskar är de asylsökande ca 100, främst ensamstående män från Afrika.

Det går säkert att göra ytterligare djupdykningar och analyser av detta förhållande. Jag är dock övertygad om att det finns ett samband mellan antalet asylsökande på en ort och SD:s valresultat där. Men varför avviker just Kramfors från mönstret? Kanske något för någon forskare/grävande journalist att studera närmare?

2 kommentarer:

  1. Jag är inte alls förvånad att SD får många röster. Företrädare för övriga partier är otroligt blåögda i denna fråga. Jag får intrycket att de tror att detta med så många asylsökande bara är temporärt. Tyvärr är det inte det. Vi kommer att få enorma problem i Sverige framöver. Politikerna borde tänka lite längre än näsan räcker. J.L.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir stora problem och SD får ännu fler sympatisörer. SKL hotar med 2 kr i höjd kommunalskatt, Migrationsverket räknar med 190 000 nya svenskar bara i år, biståndet urholkas liksom även välståndet. Det kommer att krävas mycket av våra politiker. Suck.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...