18 december 2014

Det rör sig i invandringsfrågan

Ja, det var inte helt oväntat att ett alliansparti skulle börja röra i invandringssmeten. Nu har KD börjat prata mer konkret om hur man ska förändra invandrings- och integrationspolitiken. Hägglund har i dagens DN brett ut sig på debattsidan och föreslagit bl.a. tidsbegränsade uppehållstillstånd. Hans utspel har fått både ris och ros, vilket givetvis var väntat.

Tidigare har Moderaterna hummat om ändringar, bl.a. när det gäller anhöriginvandrandet. Men även major Björklund i Folkpartiet har rört på sig. I ett internt veckobrev till sina anhängare berättar han att partiet tillsatt en arbetsgrupp, som ska ta tag i invandrings- och integrationsfrågorna. Han efterlyser därför konkreta idéer. Det får vi hoppas att han får. Sen får vi se vad Centern har att komma med, som nog är det mest invandringsvänliga partiet bland borgarna.

Men hur kommer samarbetarna på vänsterkanten (dvs. S, MP och V) att reagera på detta? Hägglunds utspel kommer säkert att hånas som enbart ett röstfiske för att vinna tillbaka de borgare som tidigare gått till SD.

Hur som helst ska det bli intressant att följa inrikespolitiken de kommande månaderna. Invandringen ser ut att bli en av de stora valfrågorna, något som många tror kan gynna SD. Vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...