17 december 2017

Putinlands missiler når långt in i Sverige


Rysslands krigsmakt var i stort sett kaputt när Sovjetunionen gick i graven. Då började Sverige avveckla sitt gamla försvar men ersatte det inte med något nytt. Det är först nu som politikerna vaknat, i alla fall med ena ögat. Men Putins Ryssland har rustat upp rejält och fortsätter med det!

Sovjet vann Andra världskriget, mycket tack vare stora förluster i manskap och den enorma materielhjälpen från USA och England.

Utan de tiotusentals flygplan, lastbilar, vapen m.m. som skeppades till Stalin hade nog utgången varit mer tveksam? Men det är inget som Putinland verkar minnas när man firar freden varje år.

Ryska missiler hotar oss

Ryssland har sedan kriget enklaven Kaliningrad  (f.d. tyska Königsberg) vid Östersjön, inklämt mellan Polen och Litauen. Där kommer Putin nästa år att placera ut Iskandermissiler som når långt in i Sverige. Ett par sådana - med eller utan kärnladdningar - kan i ett nafs slå ut vår örlogsbas i Karlskrona och en av våra få flygflottiljer, den i Blekinge med nummer 17. Se den streckade gråfyllda cirkeln ovan.

Gotland har ett strategiskt läge och kan liknas vid ett hangarfartyg mitt i Östersjön. Den makt som har kontroll över ön har trumf på hand. Om ryssen skulle placera Iskander där så når man större delen av Sverige, ända upp mot Gävle samt Oslo, Helsingfors,hela Själland och hela Baltikum. Se heldragna cirkeln på bilden.

Vi behöver ett starkt försvar

Jag litar inte på Putinland, som övat anfall med kärnvapen mot stackars Sverige. Jag tycker vi ska ha ett rejält försvar så att det blir jobbigt för den som vill oss ont. Nu står den svenska dörren öppen och tröskeln är i stort sett obefintlig. Våra politiker sover fortfarande men en del har dock rört på sig, öppnat en ögat på glänt men inte vaknat upp helt. Det går långsamt.

Med försvar menar jag inte bara ärtsoppa och kanoner utan även krisberedskap. Där är vi lika dåliga.

Det finns dem som anser att vi inte behöver något försvar alls, bl.a Schyman och hennes feminister. Länder som är osams ska prata med varandra i stället. Visst, det vore väl mycket bättre om världen fungerade så. Men tyvärr gör den inte det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...