17 maj 2015

Vilka andra S-förslag diskuteras i det fördolda?

Sossarna vill ha in fler kvinnor i bolagens styrelser och föreslår att minst 40 % ska vara målet om några år. De företag som inte klarar det ska få dryga böter på upp till en kvarts miljard eller tvingas lägga ned. Så löd det ursprungligen när justitieminister Morgan Johansson presenterade det.

Kritiken lät inte vänta på sig och Johansson tvingades backa från kravet på nedläggning. Hur skulle det t.ex. sett ut om Ericsson, Scania, SKF eller andra företag med för få kvinnor i styrelsen fått lägga ned?

Sossarna har tidigare kommit med absurda förslag. Jag tänker på Anna Hedborg som tillsammans med Rudolf Meidner föreslog att facket via löntagarfonderna på sikt skulle ta över det svenska näringslivet. Det var på gång men blev inget av tack vare motstånd från borgarna och näringslivet samt demonstrationer av 3:e-oktoberrörelsen.

Anna Hedborg förde även fram ett annat absurt förslag. Hon ansåg på fullt alllvar att den som hade en privat pensionsförsäkring skulle få sin allmänna pension minskad med lika mycket som den privata pensionen gav i plånboken. Förslaget levde några dar, sen backade sossarna.

Morgan Johanssons pudel om kvoteringsstraffet är en i raden av absurda sosseförslag som sett dagens ljus. Jag undrar vilka andra tokigheter som diskuteras hos sosseriet på Sveavägen och i regeringskansliet som inte kommit till offentlighetens kännedom? Än.

Jag blir mörkrädd.

PS. I rättvisans namn så finns det fler partier som kommit med absurda förslag. Jag tänker bl.a. på Centern som tog fram ett ideprogram för drygt två år sedan som var svårsmält för de flesta. Man föreslog helt fri invandring, månggifte och slopad skolplikt m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...