14 maj 2015

Så gick det till att hamna i en veckotidning

I veckans nummer (21) av Hemmets Journal finns det här tjusiga uppslaget. Artikelns huvudpersoner är min familj och några släktingar samt vår släktgård i hjärtat av Bergslagen. Temat i artikeln är att flera generationer semestrar tillsammans. Men hur 17 kom det sig att just vi kom med i tidningen?

Jo, så här gick det till. När vår dotter skulle få sitt första barn anlitade hon en så kallad doula. Det är en hjälpgumma som är med som stöd vid förlossningar. Doulan var inte bara doula, utan även journalist. Att dottern ville ha en doula berodde på att den blivande barnafadern tillfälligt jobbade på annan ort och det var inte säkert att han skulle kunna vara med vid förlossningen.

Den journalistiska doulan skulle göra ett förlossningsreportage åt tidningen Amelia och frågade dottern om hon ville medverka i det. Så blev det och dotterns nedkomst förevigades i Amelia. En fotograf fanns också med så det blev inte bara text utan även bilder. Detta hände för sju år sedan.

I år kontaktade fotografen vår dotter och undrade om inte dottern kände till någon familj där man ofta firade semester tillsammans över generationsgränserna. "Jomenvisst, det gör vi i vår familj", svarade dottern. Journalisten och fotografen hade nämligen fått i uppdrag att skriva en artikel i det ämnet.

Journalisten kom hem till dottern i Sollentuna och intervjuade oss. Vid ett senare tilfälle kom även fotografen och tog en massa bilder. Men miljön var inte den rätta då artikeln handlade om våra gemensamma semestrar på gården i Bergslagen. Så därför såg vi till att de fick en del bilder som vi själva tagit när vi varit på gården.

Resultat ser du här ovan.

PS. Vi fick inget betalt för vår medverkan. Vi tyckte bara det var kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...