19 maj 2023

En dikt om Sverige

En dikt om Sverige

I norr skimrar midnattssolens guld,
Sverige, vårt hemland, så starkt och fullt av kraft. Från Skåne till Lappland, ett land så stort, I dina skogar och sjöar finner vi ro och frid.

I dina städer pulserar livets melodi, Människor från fjärran land och nära strömmar hit. Mellan gamla kullerstensgränder och moderna byggnader, Dansar vi framåt, enade, i glädje och sorg.

Dina fält och ängar är färgade i grönt, Hem för blommor och grödor som livet ger oss. Från bondens hårda arbete, skördar vi vår näring, Sverige, vår oas, i ditt landskap vi finner vår mening.

Dina fjäll reser sig mot himlens höjder, Där snön glittrar i solens sista strålar. Från Abisko till Kebnekaise, en sagolik natur, I dina vildmarker, äventyret väntar på oss alla.

Men Sverige, du är mer än landets prakt, Det är dina människor som gör dig hel och stark. Med öppna hjärtan och själar fyllda av värme, Bygger vi tillsammans vår framtid och drömmar.

Sverige, landet med jämlikhet och fred, Vi hyllar dina värderingar och din vilja att leda. I samförstånd och gemenskap står vi enade, Vi älskar dig, Sverige, vårt hem och vår glädje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...