5 januari 2022

Jag önskar er alla en God forts. på det nya året

Nu är min blogg inne på sitt tolfte år. Det gångna året har jag haft minst antal inlägg sedan starten. Inte ens ett i veckan. Dåligt av mig, tycker jag. Startåret 2010 lyckades jag krysta ur mig i snitt 4,7 inlägg i veckan.  Totala antalet inlägg är 1260 och slår jag ut dem på alla år blir det i snitt mer är två i veckan. Då känns sifforna något bättre.

Statistik är underbart. Det går att vända och vrida på siffrorna hur som helst. Den är som en gatlykta: Bra att stödja sig mot när man är vinglig men den lyser upp ett begränsat område. 

Eller som när Sovjet fick stryk av USA i ishockey (eller vad det nu var för slags sport). Då skrev man så här i Pravda: "USA kom näst sist medan Sovjet kom på en hedrande andraplats." Helt korrekt, men ändå inte. Ett exempel på sovjetisk faktahantering.

Åter till min blogg. Jag har haft över 85 000 besökare sedan starten och fått över 500 kommentarer. Antalet sidvisningar har varit över 250 000. 

Det mest läst inlägget handlar om när jag skulle byta gasolflaska till min grill. Det har fått över 6 700 sidvisningar och den högsta dagsnoteringen var den 1 juli förra året med 353 sidvisningar.

Vad händer i form av elände 2022?

Jag tror vi får fortsätta att dras med coviden och det kommer att dyka upp nya virusvarianter hela tiden.

Miljömupparna åker ur riksdagen, då folk är förbannade över höjda priser på el och drivmedel och skyller det på dem. Liberalerna åker också ur och byter partiledare. Fru Andersson lyckas vinna höstens val och får fortsätta regera med stöd av kommunister och bondeförbundare.

Republikanerna får egen majoritet i både kongressen och representanthuset och Biden blir helt vingklippt. Trump behåller greppet om republikanerna och annonserar att han tänker kandidera om två år.

Putin vågar inte angripa Ukraina, men har fått USA och Nato att backa något. Men om han anfaller Ukraina så blir sanktionerna hårda, men USA och Nato går inte i direkt krig utan stöttar Ukraina med vapen m.m. Tänkbara sanktioner kan vara att EU skär av gasen från Ryssland och utestänger helt Rysslands från övriga världen när det gäller finanser och ekonomi. Frankrike har ju sin kärnkraft och Tyskland får gas från USA m.fl. via tankfartyg.

Vad borde hända 2022?

Biden har till slut vaknat till och sett till att en federal lag "tar bort" alla delstatliga lagar som enbart syftat till att försvåra för traditionellt demokratiska väljare att rösta. Han har också slopat regeln att det ska krävas 60 % för att få majoritet i kongressen och ersatt den med det mer normala 50 %. Det har gjort att  demokraterna får igenom fler av sina förslag.

Sverige och Finland har beslutat att bli fullvärdiga medlemmar i Nato, trots att Putin blir skogstokig och hotar anfalla oss. Sverige har följt Finland och satsar 2 % av BNP på försvaret. Finland har köpt JAS-plan. USA och Nato befäster Gotland som ett skydd av Baltikum. Putin får en hjärtattack.

Sverige storsatsar på kärnkraft och har beslutat att så snabbt det bara går att bygga nya, mindre och effektivare verk. Samtidigt har man beslutat att bygga nya markbundna kraftledninger för att kunna överföra el mellan olika delar av landet.

Snabbjärnvägarna mellan våra tre storstäder blir inte av. I stället satsas på eldrivet inrikesflyg och nya små flygplatser anläggs. Den kustnära sjötrafiken utvecklas för godsfrakt.

Efter höstens val bildas en bred mittenregering mellan  S och M med stöd av C och KD. Kommunister och nazister lämnas utanför.

Trump åtalas och döms av Högsta domstolen (som fått fyra ytterligare  demokratiska ledamöter) för det mesta han anklagas för och får sitta i  husarrest i Florida resten av livet och får besöks- och internetförbud. 

Biden ställer inte upp för omval utan en annan demokrat vinner valet, dock inte Kamal Harris som inte lyckats profilera sig.

Sverige inför platt inkomstskatt och skattesystemet förenklas. Varken fastighets-, arvs-, gåvo- eller fastighetsskatt införs. Kilometerskatt införs på elbilar.

Privata bolag får fortsätta driva skolor, sjuk- och äldrevård. Men det kommer nya regler för att följa upp resultaten. Skolor, vårdinrättningar etc. - oavsett ägare och driftsform - som inte håller måttet avvecklas.

Regionerna, dvs. f.d. landstingen, avvecklas. Skolan och sjukvården förstatligas. Det medför samma regler och service i hela landet.

Biståndsbudgeten knyts inte till en viss procent av BNP utan beslut tas från fall till fall hur mycket pengar Sverige ska bidra med vid t.ex. naturkatastrofer, flyktingströmmar.

Förskolan och grundskolan förstärks och får extra resurser för att spåra och ta hand om elever som förutspås kunna hamna i kriminella gäng. Straffen för minderåriga som deltar i gängbrottslighet höjs.

Slöjförbud i offentliga miljöer.

Den som har dubbla medborgarskap ska kunna bli av med det svenska om vederbörande begår brott eller visar sig -  trots stöd och hjälp - inte vilja "bli svensk". Brottslingar med utländsk medborgarskap ska utvisas.

Ja, listan kan göra längre, men jag stannar här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...