24 november 2016

Sunkiga Sollentuna - skäms!

Min hemkommun Sollentuna är en av landets rikaste men samtidigt en av landets sunkigaste. Överallt vid trottoarkanter, övergångs-refuger, runt lyktstolpar och vid plattsättningar växer det ogräs - och björksly som på vissa ställen är meterhög. Nu på vinterhalvåret syns det inte som på sommaren.

Jag har påtalat denna missväxt direkt till flera politiker och även i form av insändare i lokalpressen. Jag har fått agera sur gubbe. Men inget har hjälpt. Ogräset lever vidare i välmåga år efter år.

Kommunens största infart från Uppsalavägen - Turebergsleden - som leder till kommunens hjärta Sollentuna Centrum är inget undantag. Det är ett sunkigt välkomnade besökarna får. Men förmodligen lägger de inte märke till det.

Att röja bort ogräset vore ett bra sätt att sysselsätta såväl gammel- som nysvenskar som har bidrag av olika slag som sin främsta inkomstkälla.

Det är inte bara sly som bidrar till sunkigheten. Kommunen har även flaggstänger på olika ställen. En del av dem är tomma på flaggor. Andra har flaggor som hängt uppe i åratal.

Vid den stora parkeringen norr om Sofielundsskolan, mellan idrottsplatsen Sollentunavallen och Sollentunavägen finns inte bara en återvinningsstation för sorterade sopor. Där finns även ett gäng flaggstänger där kommunens kultur- och fritidsförvaltning hängt upp sina flaggor.

Flaggorna hängdes förmodligen upp för flera år sedan och har fått hänga där sedan dess. Nu är de smutsiga och sönderslitna av väder och vind och ser ut som begagnade disktrasor av sämsta sort. Det ser helt enkelt för djävligt ut! Men de harmonierar fint med sopcontainrarna som finns där.

Skäms Sollentuna kommun!

Tillägg den 26 november: Jag skickade ett mejl till kommunen om disktrasflaggorna. Det ledde snabbt till nya flaggor på stängerna. Märkligt att inte någon kommunansvarig har koll på sånt här. Tur att det finns sura gnällgubbar som jag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...