18 december 2013

Skatteverket håller sig framme igen

Just nu pågår en utredning som kallas "Polissamordningen". Målet är att den 1 januari 2015 ha skapat en enda polismyndighet i hela landet genom att lägga samman dagens 21 polismyndigheter och Rikspolisstyrelsen (RPS). Nu har man nått ett etappmål och utsett de regionala polischeferna i den nya organisationen.

Den nya myndigheten ska delas i sju regioner: Nord, Bergslagen, Mitt, Stockholm, Öst, Väst och Syd. Som väntat blev flera nuvarande polischefer även regionchefer. En av cheferna har dock inte polisiärt förflutet. Chef för södra regionen blev nuvarande regionskattechefen i Stockholm Annika Stenberg, som även har ett förflutet hos Kronofogden. Södra regionen är landets tredje i storleksordningen, om man ser till folkmängden.

För att välja ut de nya regioncheferna har det funnits en särskild anställningsnämnd, som bestått av 13 personer. Av dessa har tre ett förflutet på Skatteverket, nämligen pensionären Göran Gräslund (f.d. personaldirektör på Skatteverket och f.d. GD för Datainspektionen), rikskronofogden Eva Liedström Adler (f.d. avdelningschef på Skatteverket) och generaldirektören Katrin Westling Palm (f.d. överdirektör på Skatteverket).

Det är inte första gången f.d. skatteverkare fått toppositioner i Myndighetssverige. Det är inte utan att man känner sig lite stolt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...