23 september 2010

Veteraner på kulturblandning i Sollentuna

Pensionärsföreningen vid Skatteverkets huvudkontor har som syfte att "ordna sammankomster och olika former av kulturellt utbyte". Vad som menas med "kultur" varierar säkert från person till person. I går var det olika sorters "kultur" som erbjöds - allt i Sollentuna, norr om Stockholm.

Första punkt var en tur genom salarna på Edsbergs slott under ledning av guiden och f.d. åklagaren Bjarne Rosén. Slottet är normalt bara öppet för allmän visning en gång om året, på nationaldagen.
Därefter blev det kultur i form av konst på Edsviks konsthall, ett stenkast från slottet. Där berättade Edviks kunnige konstnärlige ledare Ricardo Donoso om konstnärerna Roy Friberg och Christoffer Rådlund och deras tavlor med sina mörka, dystra motiv.
Granne med konsthallen ligger det relativt nyöppnade MC-Collection med sina 115 totalrenoverade motorcyklar. Samlingen - eller muséet om man så vill - vill spegla motorcyklarnas design genom årtiondena från 1890-talet och fram till i dag. Museichefen Anders Torén berättade och släppte sedan loss veteranerna för att på egen hand botanisera bland de blänkande cyklarna. Eftermiddagen avslutades med en enkel förtäring på MC-muséet, där veteranerna fick chans att prata minnen över ett glas vin eller öl.
PS. Du som ännu inte har besökt MC Collection i Sollentuna - gör de! Du behöver inte vara särskilt motorintresserad för att ändå imponeras av de vackra motorcyklarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...