9 februari 2023

Hur ska Sollentunas kommunhus skyltas?

I min hemkommun Sollentuna har det blossat upp en stor strid om hur det nyrenoverade kommunhusets entréskylt ska se ut. Kommunledningen vill att det ska stå "Turebergshuset" och inte "Sollentuna kommun" vilket en fritidspolitiker tycker och därför överklagat kommunens beslut. 

När kåken byggdes stod det "Sollentuna kommun" ovanför entrén. Men i början av 1990-talet byttes skylten ut mot en annan där det stod  "Turebergshuset" i stället. Tureberg är namnet på den kommundel där Sollentunas centrum med bl.a. kommunhuset finns.

Anledningen var nog att det i kommunhuset hade flyttat in andra aktiviteter som inte var kommunala. Hur det har blivit nu vet jag inte. Om det bara finns kommunbyråkrater och politiker  huset så kanske det vore bäst att  det stod "Sollentuna kommun" ovanför entrén. 

Kommunledningen har bestämt sig, kåken ska heta "Turebergshuset". Beslut är fattat, utformningen följer de kommunala profilreglerna och man har beviljat sig själv bygglov.  Att få kommunen att ändra sig för att en sketen fritidspolitiker tycker annorlunda går bara inte. Prestigen sitter i vägen.

Så är det alltid när det gäller kommunen. Om du som vanlig medborgare föreslår något som rör kommunen är det lögn i helvitte att få dom att tycka att ditt förslag är bra och kanske vore något att ta till sig. Det gäller såväl tjänstemän som politiker. Dom vet alltid bäst.

Men trots det har jag skickat kommunstyrelsen nedanstående kompromissförslag. Jag återkommer och berättar hur skylten man till slut sätter upp kommer att se ut. 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...